Stijgende rente maakt meeverhuizen hypotheekrente interessant

Door de stijgende rente wordt het steeds interessanter om je huidige lage rente mee te verhuizen naar een volgende woning. Ben je dit ook van plan? Dan zijn er een paar dingen waarop je moet letten.

Het meenemen van je huidige lage rente naar een volgende woning voor de resterende rentevaste periode wordt door geldverstrekkers de verhuisregeling of meeneemregeling genoemd.

Waar moet je op letten?

Het meenemen van je huidige lage rente kan dus aantrekkelijk zijn. Maar er zijn een paar zaken waarop je moet letten:

Lees de voorwaarden van je geldverstrekker goed. Geldverstrekkers hebben namelijk verschillende voorwaarden voor de verhuisregeling. Bijvoorbeeld: bij één geldverstrekker mag je geen betalingsachterstand van een maand of langer hebben gehad en er geldt een maximale hypotheeksom.

Vraag het op tijd aan. Veel geldverstrekkers hebben als eis dat je 30 dagen voor aflossing van je hypotheek bij verkoop van je woning schriftelijk laat weten dat je gebruik wilt maken van de verhuisregeling. Bespreek daarom vóór verkoop van je woning met je hypotheekadviseur dat je de rente wilt meenemen.

Meer tips volgen na onderzoek voorwaarden

Vereniging Eigen Huis doet nu onderzoek naar de voorwaarden van de verhuisregeling bij geldverstrekkers. In de zomer van 2022 is het onderzoek afgerond en worden de uitkomsten gedeeld. Dan kunnen we meer tips geven.

Bron: Eigenhuis.nl

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×