Meer Nederlanders van plan hun huis te verkopen, zegt Funda

Meer huizenbezitters zijn van plan om de komende tijd hun huis in de verkoop te zetten. Dat blijkt uit de maandelijkse index van verkoopsite Funda. En da’s opvallend: de afgelopen maanden daalde het aantal mensen met verkoopplannen.
Funda begon in juli met de maandelijkse index. Sindsdien nam het aantal mensen met de intentie om hun huis te verkopen maand op maand af. Maar deze maand is er voor het eerst een stijging te zien.

Het aantal mensen dat van plan is om een woning te kopen nam ook toe, maar wel iets minder hard dan de intentie om te verkopen. De krapte op de huizenmarkt blijft daardoor nog wel aanhouden. Minder mensen gaven aan dat het momenteel een goed moment is om een huis te kopen.

Dringen geblazen

Vooral onder mensen die een huis zoeken in de prijsklasse tot 400.000 euro is het dringen geblazen, zegt topman Quintin Schevernels van Funda. “We zien op ons platform steeds meer reacties per te koop staande woning.”

Wie een woning zoekt, moet zich daardoor steeds meer aanpassen. In eerste instantie door te gaan overbieden, maar ook in de woonwensen. Zo kiezen mensen vaker voor geen of minder buitenruimte, terwijl dat in de coronacrisis wel een grote wens is.

“Dat is heel dubbel natuurlijk”, zegt Schevernels. “De consument heeft door externe invloeden veranderende woonwensen, maar kan daar in deze markt weinig mee.”

Bron: RTLnieuws.nl

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×