Eindelijk plan voor vervallen winkelcentrum: 179 woningen op plaats Lunet

BREDA – Het heeft inmiddels zo’n zeven jaar leeg gestaan, maar er lijkt nu eindelijk schot in de zaak te zitten. De Lunet wordt aangepakt. Op de plaats van het voormalige winkelcentrum moeten in de komende jaren zo’n 179 woningen verrijzen. 

Iedereen in Breda kent De Lunet wel. Het honderden vierkante meters grote pand mét parkeerplaats aan de Lunetstraat/Tramsingel staat al jaren leeg. Aan het begin van de coronacrisis werd de gevel van het pand nog gebruikt om ‘bijzondere boodschappen’ op te verspreiden. Maar verder is er al jaren niets met het pand gedaan. Het was dan ook lang onduidelijk wat de invulling van het voormalige winkelcentrum moest gaan worden. Maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Enkele jaren geleden probeerden Van Deursen Group al woningen te realiseren bij de Lunet, maar deze plannen gingen niet door. Nu lijkt er dan eindelijk tóch schot in de zaak te zitten. 179 woningen, waarvan de helft huurappartementen in de middeldure klasse, moeten op de plek van De Lunet komen.


 Foto: Van Deursen Group

Interesting Vastgoed en Van Deursen Group ontwikkelen het voormalige winkelcentrum De Lunet aan de Lunetstraat/Tramsingel. “Deze locatie gaan wij ontwikkelen naar een compact en onderscheidend woongebied”, aldus de ontwikkelaars. In totaal zullen er 172 woningen gerealiseerd worden. Dit betreft zowel grondgebonden woningen als appartementen.

Om het terrein van de Lunet tot ontwikkeling te brengen is een hoge dichtheid van woningen verlangd. “Door een rij van zogenaamde urban villa’s en een landmark te plaatsen op de rand van een groot parkeerdek, wordt deze ambitie waargemaakt en wordt tevens het gebied afgeschermd van de geluidsbelasting.” In de luwte ontstaat dan een woonplein met appartementen aan de weg en rijen  herenhuizen aan het binnenplein.

 

Bron: Bredavandaag.nl

 

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×