Bredanaars kunnen zonnepanelen kopen met hulp van de gemeente

BREDA – Breda gaat 11.500 huiseigenaren benaderen om mee te doen met een gezamenlijke inkoopactie van zonnepanelen. Met deze collectieve actie wil de gemeente Breda inwoners stimuleren om duurzaam stroom op te gaan wekken.

De gemeente wil het de bewoners makkelijk maken met dit aanbod. ,,Deelnemers kunnen zonder veel moeite voordelig zonnepanelen inkopen en laten plaatsen”, aldus wethouder energie Greetje Bos. ,,Door het grootschalig aan te pakken, kunnen we scherpe tarieven aanbieden. We hebben als stad een opgave om te verduurzamen en zonnepanelen dragen daar aan bij. Deze actie kan een extra stimulans zijn voor mensen die al eerder overwogen zonnepanelen aan te schaffen.”

Ervaren installateur

De gemeente heeft het Regionaal Energieloket de opdracht gegeven een ervaren installateur uit de regio te kiezen. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd en kan er een scherpe prijs aangeboden worden. Zo kan door de deelnemers onder meer 21 procent BTW teruggevraagd worden. Omdat elke woning anders is, krijgt iedere deelnemer een vrijblijvende offerte op maat. Woningen moeten aan een aantal eisen voldoen om deel te kunnen nemen aan de actie. Alleen grondgebonden, niet-monumentale eengezinswoningen komen in aanmerking.

Webinar

Op 29 juni is er vanaf 19.30 uur een online informatieavond voor geïnteresseerden. De gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur zijn deze avond aanwezig. Deelnemers aan het webinar komen zelf niet in beeld. Aanmelden kan via de website van Woonwijsbreda.nl.

Bron: BNdestem.nl

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×