Breda Stad in een Park

Wil jij samen met anderen werken aan een groene stad? Dat kan met grote aanpassingen, maar kleine maken ook het verschil. Ga alleen aan de slag of met de buurt. In onze brochure De Natuur Als Goede Buur lees je wat jij kunt doen voor meer groen in de tuin of op het balkon.

De brochure is gratis verkrijgbaar bij verschillende ophaalpunten in Breda:

  • Boerderij Wolfslaar
  • Parels

Breda Stad in een Park

Breda vindt groen belangrijk. We maken van Breda een stad in een park. Voor iedere inwoner moet de natuur in handbereik zijn. Overal is straks binnen 200 meter een groene ruimte beschikbaar. Dat kan een grasveld zijn voor sport en ontspanning. Of een plek waar je kunt wandelen omringd door bomen en planten.

We vroegen inwoners wat Breda in de toekomst voor gemeente moet zijn. Een groene stad stond bovenaan de verlanglijst. Er ontstonden veel particuliere initiatieven: parken zijn zelf beheerd, straten groener gemaakt en plukroutes ontwikkeld. Zo is de community Stad in een Park ontstaan. Om de samenwerkingen goed te coördineren is in maart 2022 de Stichting Breda Stad in een Park(link is extern) opgericht.

Wie doen er mee?

Ambassadeurs, verbinders, ideeënbedenkers en andere enthousiastelingen kwamen uit alle hoeken. Ze helpen allemaal mee om van Breda een stad in een park te maken. Iedereen kan meedoen. Of je nu groene vingers hebt of niet. Doe jij ook mee?

Meer weten? Lees hier(link is extern) over de vergroeners van Breda.

Subsidies voor vergroenen

Regenwater opvangen en hergebruiken, meer groen in de tuin, op het dak van het huis of tegen de gevel. Dit ziet er niet alleen gezellig uit, maar het zorgt voor ook voor verkoeling en wateropslag. Het is een prettige omgeving voor graag geziene gasten, want veel vogels en nuttige insecten worden blij van zo’n groene plek.

Op deze pagina staan de subsidies die je kunt aanvragen voor aanpassingen aan de (huur)woning.

Meer weten?

Bron: Gemeente Breda

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×