Strijbeek 12 Meerle

Specificaties

Verkocht: € 625.000 K.K.

  • Woonoppervlakte: 285 m2
  • Perceeloppervlakte: 10395 m2
  • Inhoud: 1500 m3
  • Bouwjaar: 1961
  • Verdiepingen: 2
  • Kamers: 13
  • Slaapkamers: 7
  • Vestiging: België

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Zoekt u een woonboerderij met karakter wat landelijk gelegen is en nabij Breda, op korte afstand van uitvalswegen en zou u daarbij het object graag een eigen sfeer willen geven? Bent u op zoek naar een grote werkruimte of heeft u altijd al een Bed&Breakfast willen beginnen maar nooit de ruimte gehad of is mantelzorg noodzakelijk? En dat in een natuurlijk landschap? Dan nodigen we u graag uit om deze woonboerderij van binnen te komen bezichtigen, zodat u overtuigd raakt van de vele mogelijkheden die dit pand te bieden heeft.

Het unieke van dit pand is de ligging en de gebruiksmogelijkheden. De uitgestrekte landerijen grenzen aan het prachtige voormalige kloosterdomein, genoemd Elsakker. Dit is een rustgebied voor mens en dier (156 hectare), wat bestaat uit bos, heide, vochtige graslanden, poelen en vijvers. Via de Elsakker kunt u over de welbekende smokkelroute zo Nederland binnen komen door middel van het houten bruggetje over ‘de Strijbeek’ te nemen.

De woonboerderij is gelegen in het zogenoemde landbouwgebied en bestaat uit het huidige woongedeelte met zicht over de landerijen, de riante grote schuur oftewel de voormalige stal wat tal van mogelijkheden biedt en het voorhuis welke gedeeltelijk gerenoveerd is maar nog afgewerkt dient te worden.

Indeling

Woongedeelte (voormalige varkensschuur)
Het woongedeelte in de voormalige varkensschuur is voorzien van vloerverwarming.

Woonkamer
De woonkamer (circa 90m²) staat in open verbinding met de keuken en is voorzien van klassieke houten balken in het zicht. De woonkamer heeft meerdere openslaande deuren die leiden naar het terras, de binnenplaats en de tuin. Aan de andere zijde van de woonkamer bieden nog eens twee loopdeuren de mogelijkheid om naar buiten te gaan. De woonkamer beschikt bovendien over een houtkachel in hoekopstelling.

Woonkeuken
De open keuken (circa 10m²) heeft aan weerszijden een aanrechtblad voorzien van spoelbak, gasfornuis en elektrische oven.

Gang
Vanuit de woonkamer bereikt u de gang. Deze biedt toegang tot 3 slaapkamers, de badkamer en toiletruimte. De toiletruimte beschikt over een fonteintje en is deels afgewerkt met tegels en deels met hout. De gang biedt eveneens toegang tot de grote schuur.
Slaapkamer 1

De eerste slaapkamer (circa 21m²) is voorzien van authentieke balken in het zicht, evenals schoon metselwerk en vaste kasten.
Slaapkamer 2

De tweede slaapkamer (circa 13m³) is voorzien van balken in het zicht en een loopdeur naar buiten.

Slaapkamer 3
De derde slaapkamer (circa 12m²) is speels ingericht met een verhoogde slaapruimte en loopdeur naar de tuin.

Badkamer
De luxueuze badkamer is voorzien van een ruim geïntegreerd ligbad, dubbele wastafel met onderbouw en designradiator, ruime douche en afzuiginstallatie.

Tuin/binnenplaats
De oprit is voorzien van voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. Zowel rond het woonhuis, als rond de schuur en de vrijstaande stenen schuur is een terras aangelegd. De binnenplaats is bedekt met dolomiet grind. Vanuit het terras en de binnenplaats kijk je uit over de tuin. Deze is voorzien van een siertuin, stukje bos en zitkuil en grenst aan bosgebied ‘De Elsakker’. Tegenover het woonhuis bevindt zich de vrijstaande stenen schuur (ruim 100m²) met overdekt terras dat gebruikt wordt als tuinkamer.

Grote schuur (voormalige stal)
Vanuit de gang van het woonhuis is er toegang tot de lichte tussenruimte (circa 277m²), oftewel de voormalige stal. Deze ruimte spreekt tot de verbeelding door de tal van mogelijkheden en heeft zeer veel lichtinval door de vele ramen en openslaande deuren naar de loggia en het terras. De authentieke gebinten zijn nog in takt waardoor het karakter van de boerderij behouden is. Het dak is geïsoleerd, alsmede de muren aan de linkerzijde van de ruimte. Vanuit hier is de eerste verdieping te bereiken middels een wenteltrap, alsmede is er toegang tot de bijkeuken (circa 9m²). In de bijkeuken bevinden zich onder andere de CV-ketel en de verdeelkast voor d e vloerverwarming. De CV-ketel is aangesloten op een gastank die zich buiten de woning bevindt. De tussenruimte verschaft ook toegang naar het voorhuis.

Eerste verdieping
De overloop (circa 5m²) is voorzien van een toiletruimte en biedt toegang tot een hobby-/slaapkamer.

Slaapkamer 7 (plattegrond)
De hobby-/slaapkamer biedt vrij uitzicht aan de achterzijde over de landerijen.

Voorhuis (boerderij)

Gang
Deze ruimte (circa 16m²) is de entree van het voorhuis en heeft gediend als keuken. Deze ruimte dient geheel afgewerkt te worden en biedt toegang tot een portaal (circa 9m²) met toiletruimte. Vanuit hier is de woonkamer te bereiken.

Woonkamer
Deze ruimte welke als woonkamer kan dienen (circa 32m²) is voorzien van houten kozijnen met dubbel glas. De voorzijde biedt vrij uitzicht. Vanuit hier is er toegang tot de werkkamer (circa 13m²), kelder en opkamer (circa 12m²) met authentieke tegelvloer. De kelder (circa 9m²) is op stahoogte. Vanuit de woonkamer is er een vaste trap naar de eerste verdieping aan de voorzijde van de woning.

Eerste verdieping
De overloop (circa 22m²) is voorzien van een gestuct plafond en vide. Vanuit hier is er toegang tot 3 kamers, waarvan één kamer als badkamer gebruikt kan worden. De kamers op de eerste verdieping zijn grotendeels afgewerkt.

Slaapkamer 4 (plattegrond)
De eerste slaapkamer (circa 21m²) boven het voorhuis is gelegen aan de voorzijde van de woning met vrij uitzicht. Deze slaapkamer beschikt over een extra geïsoleerde binnenmuur.

Slaapkamer 5 (plattegrond)
Deze kamer (circa 9m²) is voorzien van een dakraam en is aan te passen naar een slaapkamer, evenals een badkamer.

Slaapkamer 6 (plattegrond)
Deze slaapkamer boven het voorhuis (circa 14m²) is voorzien van een dakraam en houten balken constructie.

Algemeen:
– De gehele woning is voorzien van dubbel glas en dakisolatie. Het gehele pand is grotendeel geïsoleerd;
– Het woongedeelte in de voormalige varkensschuur is voorzien van vloerverwarming;
– De woning is voorzien van een hoog energielabel;
– Het voorhuis, alsmede de tussenruimte dienen nog afgewerkt te worden en naar eigen wens te worden ingericht.

Locatie

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×