Rijsbergsebaan 4 Galder

Specificaties

Verkocht: € 889.000 K.K.

  • Woonoppervlakte: 285 m2
  • Perceeloppervlakte: 19689 m2
  • Inhoud: 1000 m3
  • Bouwjaar: 1935
  • Verdiepingen: 2
  • Slaapkamers: 4
  • Vestiging: Breda

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Deze stalhouderij biedt mogelijkheden voor de ondernemer in de “paardenwereld”!

Het bijna 2 hectare grote perceel bevat een woonboerderij met een inpandig appartement en een hippisch bedrijf welke is voorzien van een rijbak (ca. 20×60 mtr.) en een ontvangstruimte. Verder is er de ruimte om 33 paarden te stallen. Daarnaast is het object voorzien van 2 buitenstallen en een buitenbak van (ca. 20×60 mtr.). Tevens is er een stapmolen, een longeercirkel, paddocks en weide aanwezig. Het perceel is gelegen in het buiten gebied van Galder op een goed bereikbare locatie nabij de snelweg A16, A27/A58 en aan de Belgische grens.

Om een juiste beleving en indruk te krijgen van het object is een bezichtiging beslist de moeite waard!

Begane grond:
De ontvangsthal van de woonboerderij is toegankelijk middels een sfeervolle, deelbare voordeur en voorzien van een zeer fraaie parketvloer in visgraatmotief gelegd, stucwerk
wanden en een deels in stucwerk uitgevoerd plafond, deels schroten. In de hal is de meterkast aanwezig. Een vaste trapopgang biedt toegang tot de 1e verdieping. De hal biedt verder toegang tot de woonkamer, de eetkeuken, 2 slaapkamers en de badkamer.

De ruim opgezette, L-vormige woonkamer geniet veel lichtinval middels grote raampartijen. De woonkamer is afgewerkt met dezelfde fraaie parketvloer in visgraatmotief, de wanden zijn uitgevoerd in granol en het stucwerk plafond is voorzien van sierlijsten. Een open haard in een metselwerk schouw zorgt voor extra sfeer en warmte op koude dagen.

De naastgelegen eetkeuken is ook direct van de woonkamer toegankelijk. De keuken is voorzien van een tegelvloer, deels betegelde wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten. De keukeninrichting in hoekopstelling is uitgerust met een dubbele spoelbak, een 4-pits gaskookplaat, een oven, vaatwasser, een koelkast en volop bergruimte.

De praktische en deels betegelde bijkeuken is ingericht met aansluitingen voor de wasapparatuur en een gootsteen. Een voormalige toiletruimte is thans in gebruik als provisiekast. Een loopdeur biedt toegang tot het erf. Daarnaast biedt de bijkeuken toegang tot het inpandige appartement.
Slaapkamer I is voorzien van vloerbedekking, de wanden zijn uitgevoerd in granol en een stucwerk plafond.

De in 2013 vernieuwde badkamer is geheel betegeld en uitgerust met een ligbad, een inloopdouche, een vaste wastafel met een bergmeubel en een toilet. De separate toiletruimte is deels betegeld en uitgerust met een toilet, een fonteintje en natuurlijke ventilatie.

Slaapkamer II is afgewerkt met vloerbedekking, granol wanden en een panelen plafond.

1e Verdieping:
De overloop is vloerbedekking en biedt toegang tot een 3e slaapkamer en een zolderruimte. Een inbouwkast zorgt voor extra bergruimte op de overloop.

Slaapkamer III is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en een panelen plafond.

De zolder is uitgerust met de opstelling van de c.v.-ketel (Nefit Ecomline HR, ca. 2006). De ruimte is verder afgewerkt met een vinyl vloer, stalen spanten en het geïsoleerde dak is met hout betimmerd.

Tuin:
De tuin rondom de boerderij is ingericht met volwassen beplanting, bestaande uit bomen en struiken, alsmede een groot terras ter plaatse van de achtergevel en een verharde binnenplaats aan de voorzijde van de boerderij.

Inpandig appartement:
Begane grond: Het achterste deel van de boerderij is ingericht als appartement en uitermate geschikt als mantelzorgwoning of verblijfsruimte voor stagiaires, ruiters of grooms.

Het appartement is vanaf het erf toegankelijk. Een portaal, wat is afgewerkt met een laminaat vloer (tegel-look) en stucwerk wanden, biedt toegang tot de woonkamer met open keuken.

De woonkamer geniet veel lichtinval middels openslaande deuren en is voorzien van een laminaat vloer en spachtelputz wanden. De keukeninrichting in wandopstelling is uitgerust met een spoelbak, een gaskookplaat, een koelkast en een combimagnetron.

De naastgelegen badkamer biedt direct toegang tot de slaapkamer en is ingericht met een inloopdouche, een vaste wastafel met een bergmeubel en een toilet. Verder zijn in de badkamer de aansluitingen voor de wasapparatuur aanwezig en de opstelling van de c.v.-ketel (Nefit, ca. 2013).

De slaapkamer is afgewerkt met een laminaat vloer en spachtelputz wanden.

1e Verdieping:
Boven het appartement is een zolder gesitueerd, toegankelijk middels het hooiluik ter plaatse van de zijgevel van de boerderij.

Terras:
Het appartement beschikt verder over een eigen terras, wat is verhard met gebakken klinkers.

Hippische accommodatie:

Vrijstaande paardenstal:
De vrijstaande paardenstal is in spouw gebouwd en opgetrokken uit metselwerk. Het dak is met pannen gedekt. Aan de buitenzijde van de stal is ter plaatse van de paardenboxen een overstek gerealiseerd. De stal is ingericht met 6 paardenboxen (ca. 3×3 mtr.), allen voorzien van metselwerk wanden met een deelbare, houten deur en een betonnen vloer.

Rijhal met stalgedeelte:
Het eerste stalgedeelte grenzend aan de rijhal is ingericht met 9 paardenboxen. Het stalgedeelte is opgetrokken uit metselwerk en voorzien van een betonnen vloer. De paardenboxen (ca. 3×3 mtr.) zijn voorzien van deels gegalvaniseerde, deels kunststof voorwanden met schuifdeuren, metselwerk tussen- en achterwanden en een betonnen vloer. 5 Boxen zijn tevens uitgerust met een buitenluik.

Het tweede deel is uitgerust met een poetsplaats, solarium, toiletruimtes en 2 paardenboxen. De poetsplaats en het solarium zijn beiden afgewerkt met een rubberen vloer. De boxen zijn voorzien van metselwerk voor-, tussen- en achterwanden met deels houten en deels gegalvaniseerde schuifdeuren. 2 Geheel betegelde toiletruimtes, welke beiden zijn uitgerust met een toilet en fonteintje.

De volop ruimte biedende kantine/ontvangstruimte is afgewerkt met een tegelvloer en ingericht met een keukeninrichting in hoekopstelling en de opstelling van de c.v.-ketel. Een raampartij over de gehele breedte biedt zicht op de binnenbak. De keukeninrichting is uitgerust met een dubbele spoelbak, een gaskookplaat en een oven.

Het stalgedeelte ter plaatse van de binnenbak is ingericht met 4 paardenboxen en een wasplaats. De boxen (ca. 3×3 mtr.) zijn voorzien van metselwerk voor-, tussen- en achterwanden met deels hardhouten en deels gegalvaniseerde schuifdeuren. De wasplaats is uitgerust met warm en koud water en een afgewerkt met een betonnen vloer en betegelde wanden.

De binnenbak (ca. 20×60 mtr.) is opgetrokken uit damwand met stalen spanten, het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt. De binnenbak is verder voorzien van een houten bakrandkering en een professionele bodem. In de hal is een computergestuurde beregeningsinstallatie aanwezig en raampartijen zorgen voor veel natuurlijke lichtinval. De verlichting in de rijhal is in 2014 compleet vernieuwd. De binnenbak is toegankelijk middels grote schuifdeuren in de voorgevel en 2 loopdeuren in de zijgevel.

De ruim opgezette zadelruimte is ingericht met diverse zadelkasten en afgewerkt met een betonnen vloer, metselwerk wanden en een houten balken plafond.

Een 2e wasplaats is eveneens voorzien van een betonnen vloer, betonnen wanden en warm en koud water. 2 Poetsplaatsen zijn eveneens voorzien van een betonnen vloer en betonnen wanden.

Het achterste stalgedeelte is ingericht op 12 paardenboxen en opslagruimte. 6 Paardenboxen zijn voorzien van deels hardhouten, deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren, een betonnen vloer, verwijderbare tussenwanden en metselwerk achterwanden met een buitenluik. 6 Paardenboxen zijn voorzien van deels hardhouten, deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren en hardhouten tussen- en achterwanden. Het resterende deel van dit stalgedeelte is ingericht als opslag- en stallingsruimte.

In een afhang aan de achterzijde van de rijhal zijn 2 opfokstallen gerealiseerd.

Kenmerken:
Bouwjaar : 1935
Perceeloppervlakte : 19.689m2
Woonoppervlakte : 285m2
Inhoud : 1000m3
Rijbak : 20×60 meter
Stallen : 33 stuks (er is zelfs een vergunning aanwezig voor 50 boxen)

Overige faciliteiten:
Buitenbak:
De buitenbak (ca. 20×60 mtr.) is voorzien van een zandbodem en een houten omheining.

Stapmolen:
De overdekte stapmolen is geschikt voor 4 paarden.

Longeercirkel:
De longeercirkel is met hout omheind en voorzien van een zandbodem.

Paddocks:
Het erf is verder ingericht met 3 paddocks, waarvan er één is voorzien van een grasbodem en twee paddocks zijn voorzien van een zandbodem.

Bijzonderheden:

• Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.

• De woning is op de begane grond uitgerust met dubbele beglazing.

• Op het object rust een agrarische bestemming.

• Gesitueerd op een volop privacybiedende locatie met een prachtig vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde.

• Een goed bereikbare locatie, nabij de snelweg A16, A27/A58 en de Belgische grens.

• Zover bekend is het object geheel asbestvrij.

Een bezichtiging is ook voor de verkoper een spannende aangelegenheid. Wij stellen het daarom zeer op prijs als u uw bevindingen binnen enkele dagen na bezichtiging aan ons kenbaar maakt.
Bovenstaande is informatief en geen concreet aanbod waaraan u enig recht kunt ontlenen. Voor overige informatie en afspraken voor vrijblijvende bezichtigingen kunt u contact opnemen met ons kantoor. De koopakte die wij hanteren is vastgesteld door het VastgoedPro. In de overeenkomst wordt standaard een bankgarantie/waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de overeengekomen koopsom.

Locatie

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×