Dreef 41 bus 3 Meersel-Dreef

Specificaties

Verkocht: € 495.000 K.K.

 • Woonoppervlakte: 182 m2
 • Inhoud: 568 m3
 • Bouwjaar: 2001
 • Verdiepingen: 1
 • Slaapkamers: 3
 • Vestiging: België

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Riant, luxe appartement gesitueerd in het moderne complex “Trianon” in het bourgondische Meersel-Dreef te België. Het appartement is voorzien van alle gemakken waaronder 3 slaapkamers, 2 badkamers, een riant dakterras en 2 parkeerplaatsen in de afgesloten kelder. Het appartement is op de eerste verdieping gelegen en beschikt over een zonnige, gemeenschappelijke binnentuin die gesitueerd is op het zuidwesten.

Het appartement is op korte afstand gelegen van de Nederlandse grens. Meersel-Dreef is op loopafstand bereikbaar met diverse horecagelegenheden, een supermarkt en andere winkeltjes. Tevens is het centrum van Hoogstraten en Breda binnen enkele autominuten te bereiken waar diverse voorzieningen aanwezig zijn. Nabij het appartement zijn een aantal natuurgebieden gesitueerd, landerijen en rivier de Mark waar u heerlijk kunt wandelen.

Indeling

Eerste verdieping
Het appartement is gesitueerd op de eerste verdieping van het complex. Middels een gezamenlijke entree met lift is het appartement bereikbaar.

Hal/Entree
De ruime hal/entree van het appartement is opgedeeld in twee gedeeltes en is voorzien van een meterkast, kast met opstelling van de combiketel, toiletruimte en open gedeelte met wastafel. De hal geeft toegang tot de woonkamer, slaapkamers, wasruimte en eerste badkamer.

Woonkamer
De royale woonkamer is middels glazen openslaande deuren toegankelijk en heeft veel lichtinval door de schuifpui naar het royale balkon. De woonkamer beschikt over een wand met openhaard die de woonkamer scheidt van het eetgedeelte. Vanuit het balkon heeft u uitzicht op de gemeenschappelijke binnentuin. De woonkamer geeft toegang tot de keuken.

Keuken
De moderne keuken met apparatuurwand en kookeiland is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een combi-oven, griloven, magnetron, 5-pits gasfornuis met wok pit, RVS afzuigkap, vaatwasser, koelkast, vriezer en bordenwarmer. Vanuit de keuken is er toegang tot de achtergelegen wasruimte. Deze is tevens vanuit de tweede hal bereikbaar.

Wasruimte
De wasruimte is geheel betegeld en voorzien van een gootsteen, aansluitingen ten behoeve van wasapparatuur en vaste kasten.

Badkamer 1
De eerste badkamer is toegankelijk vanuit de hal en beschikt over een ligbad, douche in hoekopstelling met thermostaatkraan, zwevend closet en dubbele wastafel met meubel en spiegel.

Slaapkamer 1
De eerste slaapkamer is tevens vanuit de hal bereikbaar en geeft toegang tot de tweede (privé) badkamer.

Badkamer 2
De tweede, volledig betegelde badkamer is voorzien van een douche met thermostaatkraan en een wastafel.

Slaapkamer 2
De tweede slaapkamer is tevens vanuit de hal toegankelijk en beschikt over vloerbedekking.

Slaapkamer 3
De derde slaapkamer is tevens voorzien van vloerbedekking en is toegankelijk middels een open doorgang vanuit de tweede hal. De slaapkamer is voorzien van een vaste kastenwand.

Algemeen:
– Het appartement is voorzien van een houten vloer in de hal en woonkamer;
– De slaapkamers zijn voorzien van vloerbedekking;
– Het dakterras is voorzien van een houten vlonder;
– De voordeur is voorzien van extra beveiliging.

 

 

Financiële punten van aandacht voor Nederlanders die in België willen gaan wonen.

 

Emigreren naar het bourgondische België kent veel voordelen. Anders dan in Nederland is het aanbod van huizen en villa’s in België niet uitgeput. Daarnaast krijgt u in België veel meer waarde voor uw geld; woningen zijn er ruimer, goedkoper en vaker vrijstaand. Ook auto’s, scholen en een zorgverzekering zijn er goedkoper.

 

Alvorens te emigreren naar België is het echter van belang dat u zich grondig laat informeren.

Hieronder vindt u een overzicht met de voornaamste zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u naar België emigreert.

 

Hypotheek

Voor het afsluiten van een hypothecaire lening kunt u uitsluitend terecht bij een Belgische bank. Nederlandse banken zijn namelijk niet langer actief op de Belgische hypotheekmarkt.

 

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een woning in België zijn andere regels verbonden dan wanneer u een woning in Nederland koopt. Zo kunt u in België nooit meer lenen dan de totale kostprijs van uw woning en verwachten Belgische banken dat u een gedeelte van de aankoopsom met eigen geld financiert. Het is dus belangrijk dat u eigen geld meebrengt. Verder heeft u minder tijd dan in Nederland om uw hypotheek af te lossen. De gangbare aflossing van de hypotheek in België is tussen de 10 en 25 jaar.

 

Net als in Nederland moet u er rekening mee houden dat de aanvraag van de hypotheek tijd kost. De standaard termijn tussen de onderhandse overeenkomst en de notariële akte is +/- 4 maanden.  U moet er van uit gaan dat de aanvraag van een krediet, afhankelijk van de bank, 1 á 2 maanden duurt.

 

Hypotheekrenteaftrek

Anders dan in Nederland kent men in België geen hypotheekrenteaftrek. Indien u 90% of meer van uw inkomen verwerft in Nederland, dan kunt u aangifte doen als ‘kwalificerende buitenlandse belastingplichtige’ en gebruik maken van Nederlandse belastingfaciliteiten, zoals hypotheekrenteaftrek voor de financiering van uw woning. Ook de éénmalige financieringskosten voor de verwerving van een woning zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Wijziging registratiebelasting vanaf 1 januari 2022:

 • Voor diegene die een eerste ‘gezinswoning’ koopt voor eigen bewoning en dit de enige woning is, zal de registratiebelasting (verkooprecht) 3% worden in plaats van de huidige 6%;
 • De verlaging van de registratierechten zal ook gelden voor diegene die hun huidige woning inruilen voor een nieuwe ‘gezinswoning’. Echter kunnen zijn vanaf 2024 geen gebruik meer maken van de meeneembaarheid van de registratie. De eerder betaalde registratierechten kunnen dan niet afgetrokken worden van de registratiebelasting van de nieuwe aankoop. Tot eind 2023 is er een overgangsregeling waarbij kopers kunnen kiezen tussen het verlaagd tarief (3%) en de meeneembaarheid in combinatie met 6% registratierechten;
 • Diegene die een bescheiden ‘gezinswoning’ kopen tot maximaal € 200.000,- of € 220.000,- in de kernsteden, zullen recht hebben op extra korting op de registratiebelasting. Door de halvering van de registratierechten, zal de korting wijzigen van € 5.600 naar € 2.800,-;
 • Het tarief van de registratierechten zakt van 5% naar 1% voor diegene die een renovatie object kopen (i.c.m. diverse voorwaarden). Hier bovenop kan bovenstaande korting gelden bij de aankoop van een woning tot maximaal € 200.000,- (€ 220.000,- in de kernsteden);
 • Voor diegene die bouwgrond, een tweede woning, investeringspand of professioneel vastgoed koopt, zal het tarief van de registratiebelasting stijgen van 10% (huidig) naar 12%.

 

Zorgverzekering

Als u uitsluitend in Nederland werkt en in België woont dan bent u verplicht een zorgverzekering af te sluiten in Nederland en België.  Indien het bovenstaande niet het geval is dan bent u verplicht uw Nederlandse zorgverzekering stop te zetten en verplicht een Belgische ziektekostenverzekering af te sluiten (circa €10,- per maand).

 

Inkomstenbelasting (België: personenbelasting)

U bent in beide landen belastingplichtig als u in Nederland werkt en in België woont. Het is dus belangrijk dat u in beide landen belastingaangifte doet. U betaalt echter geen dubbele belastingen; looninkomsten worden in het werkland belast en andere inkomsten zoals gemeentebelasting en belasting over uw onroerend goed (België: Kadastraal inkomen), betaalt u in het woonland.

Als Nederlander wonende in België en werkende in Nederland betaalt u dus inkomstenbelasting in Nederland en gemeentebelasting en kadastraal inkomen in België. U bent vrijgesteld van de personenbelasting; de inkomstenbelasting in België. Ook bent u vrijgesteld van onroerendezaakbelasting omdat u in België woont en dus kadastraal inkomen betaalt, de variant van de onroerendezaakbelasting in België. Het kadastraal inkomen is een fictief inkomen gebaseerd op de netto huurwaarde dat het onroerend goed zou opbrengen.

 

Samengevat voordelen emigratie naar België:

 • Stabiele woningmarkt.
 • Meer waarde voor uw geld; woningen zijn er ruimer, goedkoper en vaker vrijstaand.
 • Auto’s, scholen en zorgverzekering zijn goedkoper.
 • Wanneer u in Nederland werkt kunt u aangifte doen als gekwalificeerde buitenlandse belastingplichtige en gebruik maken van hypotheekrenteaftrek. Ook de éénmalige financieringskosten zijn fiscaal aftrekbaar (meer info: Braspennincx Financiële planning & Hypotheken).
 • Als gekwalificeerde buitenlandse belastingplichtige betaald u geen dubbele belasting; looninkomsten betaalt u in het werkland en andere inkomsten zoals gemeentebelasting en belasting over uw onroerend goed betaald u in het woonland.

 

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze informatie is samengesteld in samenwerking met ING Hoogstraten en de grensnotaris.

 

Verwijzingen:

 

Voor het sluiten van een hypotheek in België verwijzen wij u graag door naar de heer E. Van Huffel (zelfstandig agent & Business Banker ING Hoogstraten, België). T: +32 (03) 340 28 60

E: hoogstraten@ing.be)

 

Voor meer informatie omtrent verzekeringen en / of hypotheekleningen kan u terecht bij Dhr. N. van Huffel (van Huffel Verzekeringen NV, Vrijheid 72, 2320 Hoogstraten , België). T: +32472353908

E: Niels.Van.Huffel@dvv.be

 

Tot slot kunt u ook veel informatie vinden op de volgende website: www.grensinfo.nl

 

 

Locatie

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×