Dreef 2c Meersel-Dreef

Specificaties

Te koop: € 1.499.000 K.K.

 • Woonoppervlakte: 517 m2
 • Perceeloppervlakte: 1450 m2
 • Inhoud: 1340 m3
 • Bouwjaar: 2017
 • Verdiepingen: 3
 • Slaapkamers: 4
 • Vestiging: België

Terug naar het overzicht

Omschrijving

DE WONING WORDT AANGEBODEN MET EEN VANAF PRIJS. DE OORSPRONKELIJKE VRAAGRPIJS WAS € 1.545.000,- K.K.

Deze moderne, hoogwaardig afgewerkte, luxueuze villa in Meersel-Dreef is gelegen op een perceel van 1.450m² op korte afstand van de Nederlandse grens. De villa is voorzien van een garage, eetkamer met prachtig uitzicht op de tuin, moderne keuken met kookeiland, sfeervolle woonkamer met openhaard, kantoor/werkkamer, berging en prachtig aangelegde tuin met tuinhuis, alsmede 4 ruime slaapkamers op de eerste verdieping, twee badkamers en een tweede kantoor/werkkamer. Er bevindt zich een sauna, fitnessruimte en hobbykamer in het souterrain.

De woning is gelegen nabij het centrum van het Belgische Meersel-Dreef met diverse faciliteiten en tevens op korte afstand van de Nederlandse grens waardoor binnen enkele autominuten Breda bereikbaar is. De Strijbeekse Heide waar u prachtig kunt wandelen is op nabije afstand van de woning gesitueerd. De uitvalswegen zijn gunstig gelegen.

Indeling

Begane grond

Hal/Entree
De entree geeft toegang tot het gastentoilet en vestiaire. Vanuit de hal is de eetkamer toegankelijk.

Eetkamer
De eetkamer met weids uitzicht over de tuin geeft toegang tot de keuken aan de ene zijde en de woonkamer aan de andere zijde. Middels openslaande tuindeuren is er toegang tot het terras.

Keuken
De modern ingerichte keuken is voorzien van een kookeiland en apparatuur wand, alsmede veel kastruimte en lichtinval middels de openslaande deuren. Middels tuindeuren is hier tevens toegang tot de tuin.

Woonkamer
De sfeervolle, royale woonkamer met openhaard is voorzien van diverse tuindeuren en een prachtig uitzicht over de achtertuin. Vanuit de woonkamer is de kantoor/werkkamer bereikbaar.

Kantoor/werkkamer
De kantoor/werkkamer is eveneens voorzien van een openhaard.

Tuin
De royale, zonnige achtertuin is voorzien van een terras met niveauverschil. De lager gelegen tuin is voorzien van een groot gazon, tuinhuis en diverse beplanting.

Souterrain
In het souterrain bevindt zich een sauna, waskamer met diverse aansluitingen voor wasapparatuur, fitnessruimte, hobbykamer en een technische ruimte.

Eerste verdieping
De eerste verdieping geeft toegang tot 4 slaapkamers, waarvan de master bedroom toegang heeft tot een eigen dressing, badkamer ensuite en toegang tot het dakterras. Tevens is er vanuit de overloop toegang tot een tweede badkamer en een kantoor/werkkamer.

Slaapkamer 1
De eerste slaapkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen en is voorzien van een dakkapel en toegang tot het dakterras met een prachtig uitzicht over de achtertuin en achtergelegen weilanden.

Slaapkamer 2
De tweede slaapkamer oftewel master bedroom heeft toegang tot een badkamer ensuite, alsmede een dressing met diverse vaste kastruimte. Tevens is vanuit hier het dakterras bereikbaar middels openslaande deuren.

Badkamer 1
De eerste badkamer is toegankelijk vanuit de master bedroom en is voorzien van een ligbad, designradiator, dubbele wastafel met meubel met diverse kastruimte, inloopdouche en toilet.

Slaapkamer 3
De derde slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning.

Slaapkamer 4
De vierde slaapkamer is aan de voorzijde van de woning gesitueerd.

Badkamer 2
De tweede badkamer is vanuit de overloop te bereiken en is voorzien van een ligbad, dubbele wastafel met meubel en diverse kastruimte en een designradiator.

Kantoor/werkkamer
De kantoorruimte is vanuit de overloop toegankelijk middels stalen deuren met glas. Deze ruimte is gelegen aan de voorzijde van de woning.

Tweede verdieping
De tweede verdieping bestaat uit een ruime zolderpartij.

 

Financiële punten van aandacht voor Nederlanders die in België willen gaan wonen.

 

Emigreren naar het bourgondische België kent veel voordelen. Anders dan in Nederland is het aanbod van huizen en villa’s in België niet uitgeput. Daarnaast krijgt u in België veel meer waarde voor uw geld; woningen zijn er ruimer, goedkoper en vaker vrijstaand. Ook auto’s, scholen en een zorgverzekering zijn er goedkoper.

Alvorens te emigreren naar België is het echter van belang dat u zich grondig laat informeren.

Hieronder vindt u een overzicht met de voornaamste zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u naar België emigreert.

 

Hypotheek

Voor het afsluiten van een hypothecaire lening kunt u uitsluitend terecht bij een Belgische bank. Nederlandse banken zijn namelijk niet langer actief op de Belgische hypotheekmarkt.

 

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een woning in België zijn andere regels verbonden dan wanneer u een woning in Nederland koopt. Zo kunt u in België nooit meer lenen dan de totale kostprijs van uw woning en verwachten Belgische banken dat u een gedeelte van de aankoopsom met eigen geld financiert. Het is dus belangrijk dat u eigen geld meebrengt. Verder heeft u minder tijd dan in Nederland om uw hypotheek af te lossen. De gangbare aflossing van de hypotheek in België is tussen de 10 en 25 jaar.

 

Net als in Nederland moet u er rekening mee houden dat de aanvraag van de hypotheek tijd kost. De standaard termijn tussen de onderhandse overeenkomst en de notariële akte is +/- 4 maanden.  U moet er van uit gaan dat de aanvraag van een krediet, afhankelijk van de bank, 1 á 2 maanden duurt.

 

Hypotheekrenteaftrek

Anders dan in Nederland kent men in België geen hypotheekrenteaftrek. Indien u 90% of meer van uw inkomen verwerft in Nederland, dan kunt u aangifte doen als ‘kwalificerende buitenlandse belastingplichtige’ en gebruik maken van Nederlandse belastingfaciliteiten, zoals hypotheekrenteaftrek voor de financiering van uw woning. Ook de éénmalige financieringskosten voor de verwerving van een woning zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Wijziging registratiebelasting vanaf 1 januari 2022:

 • Voor diegene die een eerste ‘gezinswoning’ koopt voor eigen bewoning en dit de enige woning is, zal de registratiebelasting (verkooprecht) 3% worden in plaats van de huidige 6%;
 • De verlaging van de registratierechten zal ook gelden voor diegene die hun huidige woning inruilen voor een nieuwe ‘gezinswoning’. Echter kunnen zijn vanaf 2024 geen gebruik meer maken van de meeneembaarheid van de registratie. De eerder betaalde registratierechten kunnen dan niet afgetrokken worden van de registratiebelasting van de nieuwe aankoop. Tot eind 2023 is er een overgangsregeling waarbij kopers kunnen kiezen tussen het verlaagd tarief (3%) en de meeneembaarheid in combinatie met 6% registratierechten;
 • Diegene die een bescheiden ‘gezinswoning’ kopen tot maximaal € 200.000,- of € 220.000,- in de kernsteden, zullen recht hebben op extra korting op de registratiebelasting. Door de halvering van de registratierechten, zal de korting wijzigen van € 5.600 naar € 2.800,-;
 • Het tarief van de registratierechten zakt van 5% naar 1% voor diegene die een renovatie object kopen (i.c.m. diverse voorwaarden). Hier bovenop kan bovenstaande korting gelden bij de aankoop van een woning tot maximaal € 200.000,- (€ 220.000,- in de kernsteden);
 • Voor diegene die bouwgrond, een tweede woning, investeringspand of professioneel vastgoed koopt, zal het tarief van de registratiebelasting stijgen van 10% (huidig) naar 12%.

 

Zorgverzekering

Als u uitsluitend in Nederland werkt en in België woont dan bent u verplicht een zorgverzekering af te sluiten in Nederland en België.  Indien het bovenstaande niet het geval is dan bent u verplicht uw Nederlandse zorgverzekering stop te zetten en verplicht een Belgische ziektekostenverzekering af te sluiten (circa €10,- per maand).

 

Inkomstenbelasting (België: personenbelasting)

U bent in beide landen belastingplichtig als u in Nederland werkt en in België woont. Het is dus belangrijk dat u in beide landen belastingaangifte doet. U betaalt echter geen dubbele belastingen; looninkomsten worden in het werkland belast en andere inkomsten zoals gemeentebelasting en belasting over uw onroerend goed (België: Kadastraal inkomen), betaalt u in het woonland.

Als Nederlander wonende in België en werkende in Nederland betaalt u dus inkomstenbelasting in Nederland en gemeentebelasting en kadastraal inkomen in België. U bent vrijgesteld van de personenbelasting; de inkomstenbelasting in België. Ook bent u vrijgesteld van onroerendezaakbelasting omdat u in België woont en dus kadastraal inkomen betaalt, de variant van de onroerendezaakbelasting in België. Het kadastraal inkomen is een fictief inkomen gebaseerd op de netto huurwaarde dat het onroerend goed zou opbrengen.

 

Samengevat voordelen emigratie naar België:

 • Stabiele woningmarkt.
 • Meer waarde voor uw geld; woningen zijn er ruimer, goedkoper en vaker vrijstaand.
 • Auto’s, scholen en zorgverzekering zijn goedkoper.
 • Wanneer u in Nederland werkt kunt u aangifte doen als gekwalificeerde buitenlandse belastingplichtige en gebruik maken van hypotheekrenteaftrek. Ook de éénmalige financieringskosten zijn fiscaal aftrekbaar (meer info: Braspennincx Financiële planning & Hypotheken).
 • Als gekwalificeerde buitenlandse belastingplichtige betaald u geen dubbele belasting; looninkomsten betaalt u in het werkland en andere inkomsten zoals gemeentebelasting en belasting over uw onroerend goed betaald u in het woonland.

 

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze informatie is samengesteld in samenwerking met ING Hoogstraten en de grensnotaris.

 

Verwijzingen:

 

Voor het sluiten van een hypotheek in België verwijzen wij u graag door naar de heer E. Van Huffel (zelfstandig agent & Business Banker ING Hoogstraten, België). T: +32 (03) 340 28 60

E: hoogstraten@ing.be)

 

Voor meer informatie omtrent verzekeringen en / of hypotheekleningen kan u terecht bij Dhr. N. van Huffel (van Huffel Verzekeringen NV, Vrijheid 72, 2320 Hoogstraten , België). T: +32472353908

E: Niels.Van.Huffel@dvv.be

 

Tot slot kunt u ook veel informatie vinden op de volgende website: www.grensinfo.nl

Locatie

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×