Chaamseweg 44F Meerle

Specificaties

Te koop: € 400.000 K.K.

 • Woonoppervlakte: 179 m2
 • Perceeloppervlakte: 1600 m2
 • Inhoud: 802 m3
 • Bouwjaar: 1992
 • Verdiepingen: 2
 • Slaapkamers: 3
 • Vestiging: België

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Op een steenworp afstand van de Nederlandse grens is deze karakteristieke twee onder één kap woning gelegen. De zeer goed onderhouden, gerenoveerde woning is voorzien van een royale achtertuin van circa 1600m² op het zuidoosten gelegen, voorzien van een buitenzwembad en diverse bergingen die vanuit buiten bereikbaar zijn. Middels de ruime hal heeft u toegang tot een woonkamer met woon/leefkeuken. De woning beschikt over lichtkoepels waardoor er veel lichtinval ontstaat. Tevens is de woning voorzien van een praktijkruimte met toegang tot eigen badkamer en bijkeuken met trap naar een slaapkamer en bergzolder. Op de verdieping zijn 2 ruime slaapkamers aanwezig, alsmede een tweede badkamer.

De woning is gesitueerd op enkele autominuten afstand van Breda en Chaam met diverse faciliteiten. Het centrum van Turnhout en Antwerpen zijn ook goed te bereiken. Natuurgebied ‘de Strijbeekse Heide’ is op korte afstand van de woning gelegen. De uitvalswegen zijn gunstig gelegen.

Indeling

Begane grond

Hal/Entree
Middels de entree met overkapping is de ruime inkomhal te bereiken. Deze is voorzien van een toiletruimte met fonteintje en vaste kast. De hal geeft toegang tot de woonkamer met open keuken en eetkamer gedeelte.

Woonkamer
De ruime en lichte woonkamer is voorzien van een eikenhouten vloer, openhaard en toegang tot de open keuken en eetkamer gedeelte. De eetkamer met erker beschikt over openslaande deuren naar de achtertuin. Vanuit het eetkamer gedeelte is er toegang tot de praktijkruimte middels een tussenhal.

Keuken
De open keuken beschikt over een keukenopstelling in U-vorm. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat, RVS afzuigkap, combi oven/magnetron, vaatwasser, dubbele spoelbak, koelkast en vriezer.

Tussenhal
De tussenhal vanuit het eetkamer gedeelte is voorzien van een vaste kast en biedt toegang tot de praktijkruimte middels een schuifdeur.

Praktijkruimte
De praktijkruimte is multifunctioneel te gebruiken. De ruimte geeft middels een loopdeur toegang tot de tuin en vanuit hier is de bijkeuken en badkamer te bereiken.

Bijkeuken
De bijkeuken is voorzien van aansluitingen ten behoeve van wasapparatuur en een vaste trap geeft toegang tot de verdieping. Tevens is de badkamer toegankelijk vanuit de bijkeuken.

Badkamer 1
De volledig betegelde badkamer is voorzien van een toilet, wastafel en douche.

Tuin
De achtertuin is voorzien een royaal gazon met buitenzwembad, een betegeld terras waar u in de zomer heerlijk kunt zitten met uitzicht op de tuin. Tevens beschikt de tuin over diverse volwassen beplanting, een kippenren en is er toegang tot de schuur gelegen aan de achterzijde.

Eerste verdieping (1)
De eerste verdieping is verdeeld in twee gedeeltes. De eerste slaapkamer met bergzolder is te bereiken vanuit de trapopgang in de bijkeuken. De overige slaapkamers zijn toegankelijk middels de trapopgang in de hal.

Slaapkamer 1
De eerste slaapkamer is voorzien van een deur naar de bergzolder.

Eerste verdieping (2)
Vanuit de trapopgang in de hal is er toegang tot de overloop met vide die toegang geeft tot twee slaapkamers, een badkamer en een inloopkast.

Slaapkamer 2
De tweede slaapkamer is zeer ruim en voorzien van een draai-kiep raam en een aaneengesloten halletje. De slaapkamer is aan de voorzijde van de woning gesitueerd.

Slaapkamer 3
De derde slaapkamer beschikt over een draai-kiep raam en is gelegen aan de achterzijde van de woning.

Inloopkast
De inloopkast is multifunctioneel te gebruiken.

Badkamer 2
De badkamer is voorzien van een tegelvloer, ligbad met douche en douchescherm, wastafel met spiegel en kastruimte, alsmede een toilet.

Algemeen:
– De woning is voorzien van diverse bergingen die vanuit buiten toegankelijk zijn. Één schuur is bereikbaar vanuit de achtertuin en één ruime berging met kleine berging ernaast zijn vanuit de voorzijde toegankelijk.
– De woning beschikt over 3 slaapkamers op de eerste verdieping. Twee slaapkamers zijn bereikbaar middels de trapopgang in de hal en één slaapkamer met bergzolder is te bereikbaar middels de trap in de bijkeuken.
– De woning beschikt over een oliegestookte CV-ketel.

 

Financiële punten van aandacht voor Nederlanders die in België willen gaan wonen.

Emigreren naar het bourgondische België kent veel voordelen. Anders dan in Nederland is het aanbod van huizen en villa’s in België niet uitgeput. Daarnaast krijgt u in België veel meer waarde voor uw geld; woningen zijn er ruimer, goedkoper en vaker vrijstaand. Ook auto’s, scholen en een zorgverzekering zijn er goedkoper.

 

Alvorens te emigreren naar België is het echter van belang dat u zich grondig laat informeren.

Hieronder vindt u een overzicht met de voornaamste zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u naar België emigreert.

 

Hypotheek

Voor het afsluiten van een hypothecaire lening kunt u uitsluitend terecht bij een Belgische bank. Nederlandse banken zijn namelijk niet langer actief op de Belgische hypotheekmarkt.

 

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een woning in België zijn andere regels verbonden dan wanneer u een woning in Nederland koopt. Zo kunt u in België nooit meer lenen dan de totale kostprijs van uw woning en verwachten Belgische banken dat u een gedeelte van de aankoopsom met eigen geld financiert. Het is dus belangrijk dat u eigen geld meebrengt. Verder heeft u minder tijd dan in Nederland om uw hypotheek af te lossen. De gangbare aflossing van de hypotheek in België is tussen de 10 en 25 jaar.

 

Net als in Nederland moet u er rekening mee houden dat de aanvraag van de hypotheek tijd kost. De standaard termijn tussen de onderhandse overeenkomst en de notariële akte is +/- 4 maanden.  U moet er van uit gaan dat de aanvraag van een krediet, afhankelijk van de bank, 1 á 2 maanden duurt.

 

Hypotheekrenteaftrek

Anders dan in Nederland kent men in België geen hypotheekrenteaftrek. Indien u 90% of meer van uw inkomen verwerft in Nederland, dan kunt u aangifte doen als ‘kwalificerende buitenlandse belastingplichtige’ en gebruik maken van Nederlandse belastingfaciliteiten, zoals hypotheekrenteaftrek voor de financiering van uw woning. Ook de éénmalige financieringskosten voor de verwerving van een woning zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Wijziging registratiebelasting vanaf 1 januari 2022:

 • Voor diegene die een eerste ‘gezinswoning’ koopt voor eigen bewoning en dit de enige woning is, zal de registratiebelasting (verkooprecht) 3% worden in plaats van de huidige 6%;
 • De verlaging van de registratierechten zal ook gelden voor diegene die hun huidige woning inruilen voor een nieuwe ‘gezinswoning’. Echter kunnen zijn vanaf 2024 geen gebruik meer maken van de meeneembaarheid van de registratie. De eerder betaalde registratierechten kunnen dan niet afgetrokken worden van de registratiebelasting van de nieuwe aankoop. Tot eind 2023 is er een overgangsregeling waarbij kopers kunnen kiezen tussen het verlaagd tarief (3%) en de meeneembaarheid in combinatie met 6% registratierechten;
 • Diegene die een bescheiden ‘gezinswoning’ kopen tot maximaal € 200.000,- of € 220.000,- in de kernsteden, zullen recht hebben op extra korting op de registratiebelasting. Door de halvering van de registratierechten, zal de korting wijzigen van € 5.600 naar € 2.800,-;

 

 • Het tarief van de registratierechten zakt van 5% naar 1% voor diegene die een renovatie object kopen (i.c.m. diverse voorwaarden). Hier bovenop kan bovenstaande korting gelden bij de aankoop van een woning tot maximaal € 200.000,- (€ 220.000,- in de kernsteden);
 • Voor diegene die bouwgrond, een tweede woning, investeringspand of professioneel vastgoed koopt, zal het tarief van de registratiebelasting stijgen van 10% (huidig) naar 12%.

 

Zorgverzekering

Als u uitsluitend in Nederland werkt en in België woont dan bent u verplicht een zorgverzekering af te sluiten in Nederland en België.  Indien het bovenstaande niet het geval is dan bent u verplicht uw Nederlandse zorgverzekering stop te zetten en verplicht een Belgische ziektekostenverzekering af te sluiten (circa €10,- per maand).

 

 Inkomstenbelasting (België: personenbelasting)

U bent in beide landen belastingplichtig als u in Nederland werkt en in België woont. Het is dus belangrijk dat u in beide landen belastingaangifte doet. U betaalt echter geen dubbele belastingen; looninkomsten worden in het werkland belast en andere inkomsten zoals gemeentebelasting en belasting over uw onroerend goed (België: Kadastraal inkomen), betaalt u in het woonland.

Als Nederlander wonende in België en werkende in Nederland betaalt u dus inkomstenbelasting in Nederland en gemeentebelasting en kadastraal inkomen in België. U bent vrijgesteld van de personenbelasting; de inkomstenbelasting in België. Ook bent u vrijgesteld van onroerendezaakbelasting omdat u in België woont en dus kadastraal inkomen betaalt, de variant van de onroerendezaakbelasting in België. Het kadastraal inkomen is een fictief inkomen gebaseerd op de netto huurwaarde dat het onroerend goed zou opbrengen.

 

Samengevat voordelen emigratie naar België:

 • Stabiele woningmarkt.
 • Meer waarde voor uw geld; woningen zijn er ruimer, goedkoper en vaker vrijstaand.
 • Auto’s, scholen en zorgverzekering zijn goedkoper.
 • Wanneer u in Nederland werkt kunt u aangifte doen als gekwalificeerde buitenlandse belastingplichtige en gebruik maken van hypotheekrenteaftrek. Ook de éénmalige financieringskosten zijn fiscaal aftrekbaar (meer info: Braspennincx Financiële planning & Hypotheken).
 • Als gekwalificeerde buitenlandse belastingplichtige betaald u geen dubbele belasting; looninkomsten betaalt u in het werkland en andere inkomsten zoals gemeentebelasting en belasting over uw onroerend goed betaald u in het woonland.

 

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze informatie is samengesteld in samenwerking met ING Hoogstraten en de grensnotaris.

 

Verwijzingen:

 

Voor het sluiten van een hypotheek in België verwijzen wij u graag door naar de heer E. Van Huffel (zelfstandig agent & Business Banker ING Hoogstraten, België). T: +32 (03) 340 28 60

E: hoogstraten@ing.be)

 

Voor meer informatie omtrent verzekeringen en / of hypotheekleningen kan u terecht bij Dhr. N. van Huffel (van Huffel Verzekeringen NV, Vrijheid 72, 2320 Hoogstraten , België). T: +32472353908

E: Niels.Van.Huffel@dvv.be

 

Tot slot kunt u ook veel informatie vinden op de volgende website: www.grensinfo.nl

Locatie

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×