5 tips voor de Open Huizen Dag

De Open Huizen Dag staat weer voor de deur. Wij doen weer mee! Wilt u ook deelnemen met uw woning? Wij maken graag een afspraak met u voor een vrijblijvend verkoopadvies. Laat deze zomer nog foto’s maken van uw woning en doe mee met de Open Huizen Dag op 30 september!

Bereid je woning voor met onderstaande tips:

Een opgeruimd huis

Een netjes en opgeruimd huis, is een aantrekkelijk huis. Denk aan een leeg aanrecht, overbodige spullen weghalen uit de gang en het wasgoed uit het zicht. Zo zorg je ervoor dat het huis van jouw klant een onvergetelijke indruk maakt op elke potentiële huizenkoper. En als je toch bezig bent, pak dan ook gelijk je tuin mee. Verwijder onkruid, maai het gras en zorg dat je bestrating netjes is.

Schoonmaken

Alleen opruimen is niet voldoende, ook schoonmaken is noodzakelijk. Adviseer je verkoper daarom ook om het huis helemaal spic en span eruit te laten zien. Even de ramen lappen, een doekje over de wc-bril halen en de vloer boenen. Een opgeruimd én schoon huis scoort namelijk altijd goed tijdens een bezichtiging. En helemaal tijdens de Open Huizen Dag!

Een fijne geurbeleving

Uit onderzoek is gebleken dat een fijne geur een positieve invloed heeft op je gemoedstoestand. In winkels zorgt een aangename geur ervoor dat je verleid wordt om iets te kopen. Bij een bezichtiging werkt dat net zo. Zorg daarom voor een aangename geur in het te verkopen object, en maak gelijk een goede indruk!

Geurtips: geurstokjes, verse bloemen, wasgoed dat gewassen is met een lekker ruikende wasverzachter en geurkaarsjes. Pas wel op met een luchtverfrisser die je in het stopcontact moet doen. Die ruiken vaak te sterk, en dat werkt weer averechts.

Vermijd vieze geuren

Als aanvulling op bovenstaande tip: let erop dat er in het huis van de verkoper geen volle asbakken staan. Ook doe je er verstandig aan om te checken of de kattenbak schoon is en de vuilniszak geleegd is.

Rust in huis

Potentiële huizenkopers vinden het belangrijk om de omgeving goed in zich op te nemen. Dat gebeurt het beste in rust. Probeer daarom de verkoper te adviseren om tijdens De Open Huizen Dag de kinderen naar opa en oma te brengen, evenals de huisdieren. Mensen die niets met honden hebben, vinden het doorgaans niet prettig om begroet te worden door een enthousiaste, trouwe viervoeter.

 

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Bel ons of vul het contactformulier in.

+31 76 522 39 28

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×